Νεανικός ακτιβισμός ενάντια σε δικτατορικά καθεστώτα – Δημόσια Εκδήλωση

Δευτέρα 16 Μαΐου 2022, Ιστορικό Μουσείο Κρήτης – ΕΚΙΜ, με φυσική παρουσία και διαδικτυακά 

H Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών και το Κέντρο Ερευνών και Μελετών για τις Ανθρωπιστικές, τις Κοινωνικές και τις Επιστήμες της Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης με χαρά σας προσκαλούν να παρακολουθήσετε τη δημόσια εκδήλωση “Νεανικός ακτιβισμός ενάντια στις δικτατορίες”, η οποία θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία και διαδικτυακά, στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, στο Ηράκλειο, στις 16 Μαΐου 2022.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν μαθητές και μαθήτριες της δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, εκπαιδευτικοί και το ευρύ κοινό. Η πρωινή συνεδρία (στα ελληνικά, με φυσική παρουσία) επικεντρώνεται στην Εκπαιδευτική Δραστηριότητα του Μουσείου για μαθητές Λυκείου του Σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας Ηρακλείου και φοιτητές της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Στη μεσημεριανή συνεδρία με θέμα “Κινήματα αντίστασης της νεολαίας ενάντια στις δικτατορίες στη Νότια Ευρώπη” οι συμμετέχοντες θα παρουσιάσουν συνοπτικά (στα αγγλικά, με φυσική και διαδικτυακή παρουσία) θέματα σχετικά με την εμπειρία των χωρών τους. Θα ακολουθήσει η προβολή ενός βίντεο-ντοκιμαντέρ για την ελληνική δικτατορία, το οποίο θα σχολιάσουν ζωντανά δύο συμμετέχοντες στην εκδήλωση, με επακόλουθη συζήτηση μεταξύ των σχολιαστών και του κοινού. Για όσους συμμετάσχουν διαδικτυακά, θα παρέχεται ταυτόχρονη μετάφραση από τα ελληνικά στα αγγλικά.

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από την Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών και το ΚΕΜΕ-ΠΚ στο πλαίσιο του προγράμματος “Free your mind: Youth Activism in Southern Europe in Times of Dictatorship” (FYM), στο πλαίσιο του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής “Europe for Citizens – European Remembrance” (REMEM), με συντονιστή το Iscte – Instituto Universitário de Lisboa.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δωρεάν εγγραφή και το σύνδεσμο της εκδήλωσης θα σταλούν έως τις αρχές Μαΐου.

Παρακαλούμε θερμά για τη διάχυση της πληροφορίας προς μαθητές/τριες, φοιτητές/τριες, διδάσκοντες, ερευνητές και προς κάθε ενδιαφερόμενο.

Ομάδα  Έργου FYM της ΕΚΙΜ  & Ομάδα  Έργου FYM του ΚΕΜΕ-ΠΚ